به گزارش مشرق، شرودر به روزنامه "نیویورک تایمز" گفت که این بدان علت است که صنایع آلمان به تولیدات روسیه که تنها به نفت و گاز منحصر نمیشود، نیاز دارد.
وی تأکید کرد که آلمان نیازمند مواد خام روسیه است، چرا که تنها تولیدات مسکو نفت و گاز نیست، بلکه فلزات نادری نیز وجود دارد که جز مواد خام به حساب میآیند و نمیتوان به آسانی و سادگی آن را با دیگر فلزات جایگزین کرد.
پیش از این نیز رابرت هابک وزیر اقتصاد و انرژی آلمان گفته بود که تحریم فوری گاز و نفت روسیه می تواند بیشتر از ولادیمیر پوتین به مردم آلمان آسیب بزند و بیکاری و فقر گسترده را به همراه داشته باشد.
آلمان از مشتریان اصلی نفت روسیه است و بیش از ۳۰ درصد از نیاز خود را از این کشور تأمین میکند.
کشورهای اروپایی از آغاز جنگ اوکراین به منظور فشار بر اقتصاد روسیه تحریم هایی را علیه این کشور اعمال کرده اند که بحث در باره تحریم واردات نفتی این کشور در صدر آنها بوده است.
روسیه بزرگترین تولید کننده، مصرف کننده و صادرکننده نه تنها نفت بلکه زغال سنگ و گاز طبیعی است و تولیدات تصفیه شده دیگری از این محصول ساخته می شود. بر اساس گزارش سازمان بین المللی انرژی، صنعت سوخت فسیلی روسیه در سال ۲۰۱۹ معادل ۱۱ میلیارد بشکه نفت تولید کرده است.
این اظهارات شرودر درحالی بیان میشود که ویکتوریا نولاند معاون سیاسی وزیر خارجه آمریکا در واکنش به تحریم نفت روسیه توسط ایالات متحده گفت: به دنبال کاهش بهره مندی ولادیمیر پوتین از نفت روسیه هستیم تا مجبور به توقف جنگ باشد.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا ۱۸ اسفندماه اعلام کرد که کشورش واردات نفت، گاز و انرژی از روسیه را ممنوع میکنیم.
نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نیز اعلام کرد که این مجلس لایحه ممنوعیت واردات نفت از روسیه را تصویب خواهد کرد.
ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه دوشنبه ۲۱ فوریه (۲ اسفندماه) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو اعلام کرد که کشورش استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانتسک را به رسمیت میشناسد و در کاخ کرملین قراردادهای همکاری و دوستی را با سران این جمهوریها امضا کرد.
پوتین بامداد پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ماه) نیز در یک سخنرانی در تلویزیون ملی روسیه، از اقدام نظامی در دونباس خبر داد و از نیروهای اوکراینی خواست سلاحهای خود را زمین بگذارند و به خانههای خود بروند.